Welcome to 2011

Mengikut kalendar barat,esok adalah Tahun Baru so Happy New Year to all.Kalau sblm ni aku dah sibuk celebrate tahun baru (1 Muharram) haritu esok pun aku nak wish jgk.So goodbye to 2010 and say hello to 2011.

Kalau diingat balik rasanya aku tak pernah celebrate New Year pergi mana2 dan jauh sekali nak countdown bagai kecuali adalah sekali dalam tahun 2002 rasanya dan that time ngah lepak dekat kedai mamak dgn Kak Yus and my sister Kakak.Waktu tu semua org sibuk sembang tetiba semua diam bila dkt tv waktu tu live from stadium merdeka kalau tak silap dan ngah countdown.Semua org sibuk counting dan pastu jerit Happy New Year,pastu tepuk tgn ramai2 dan lepas tu semua org diam balik then back to normal sambung sembang.Mcm kelakar la pulak.Tapi rasanya itu je la kenangan malam tahun baru.Selebihnya kat rumah jer walau dulu aku pernah stay kat Shah Alam sbb kerja kat sana tp still tak keluar jugak balik2 tekap muka kat tingkap tengok bunga api tapi dari kejauhan je la.

Tapi bila masuk tahun baru bermakna umur naik lagi satu angka.Ini yg tak bestnya.Huhuhu!Sila sedar diri sekarang.

Tapi rasanya tomorrow tak ada apa yg nak dicelebratekan kot.Urm...cukuplah wish sahaja sbb rasanya en.suami dah kopak nak beli present.Ini angkara Year End Sale la ni.Mula nak salahkan YES.Hahaha!Sikit pun taknak salahkan diri yg overspent.Tapi kalau ada ni pun rasanya dah cukup.Nak jugak.Uhuk!




Tapi ada jgk yg tak bestnya lahir tahun baru ni walau dlm i/c tulis 1 Jan tapi ramai jgk yg sibuk question betul ke tak sbnrya tarikh tu or waktu lahir sbnrnya hari sebelum tapi sbb nak tarikh best (tuju kat bapak kita) terus mintak nurse tulis 1 Jan.Kalau dah dengki tu mmg dengki la.Hahaha!So,sila rujuk my i/c.Ala kalau betul pun apa yg nak dikisahkan sgt.Bukan jadik kudis pun.


Namun mengimbau kembali tahun 2010 rasanya banyak juga kenangan sedih,manis,pahit,masam,tawar etc.


2010 meningalkan kenangan bila:


1)Selamat melahirkan Damia secara normal pada 13 Jan.
2)Ngah pulang ke rahmatullah krn kanser.Al Fatihah.
3)Dapat anak saudara Syahirah Rafhanah,Tengku Saif & Tengku Bilal Hisbul Rahman.
4)Start sem 3 setelah bercuti hampir 8 bulan.
5)Apa lg ek????aku lupa la.

Apa pun "Selamat Tahun Baru".Chow!

No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me