Walk n ride versi Damia



Baby kita dah masuk 11 bulan.
Harini nak cite pasal milestone dia yang paling latest.
Kejap je masa berlalu nak berlari dah anak kita.
Sebenarnya dari 9 bulan lagi dia dah start nak berdiri siap lepas tangan u tapi time 9 months tu mcm sikit2 jer la.
Bila masuk 10 months tu mcm hardcore sket.Isk!Ada ke.
Tapi sikit tak takut jatuh tersembam muka ke lantai.
Kalau serik takkan boleh pecah bibir berdarah sebab jatuh.
Tapi yang bagusnya nak usaha juga dia.
Bagus2.Keep it up bebeh!


 Pantang nampak kerusi mesti laju je tujunya.Ini waktu tak pandai nak seimbang badan lagi.
Skang dah expert dah siap joget tepuk2 tangan lagi.
Jobo btol! (pinjam script Amani)

Discuss dengan bapaknya.
"Moh ler kiter beli ala menatang apa tu yang 2 in 1 ride tu.Mula2 practice tolak dulu then bila dah boleh lari mcm lipas kudung tu,boleh tukar jadik beskal pulok.Transform gitu.Ingat Bumble Bee je leh tukar kejap jadik robot kejap jadik kete".


 Jadik kita godek2 la kat internet.Tapi kalau ikutkan dah lama dah tgk kat Toy us r.Kecur liur nak beli.Pantang nampak mainan best sikit.Bak kata doktor,"Sindrome anak pertama".Heh!Tapi bapak dia cakap,"Biar dulu la".

Tgk harga adalah dalam rm100++.Tapi kalau jenama Fisher Price tu macam mahal sikit la.Ini Playskool punya.

 Ini bila dah terrer jalan,lipat boleh jadik macam ni pulak.


 Tunggang pusing keliling rumah.Ish!Dah mula berkira2 ni nak beli.Mak dia pulak macam tak sabar2.Lebih2 pulak dia.

Tapikan...ntah macam mana tetiba jer kita ubah fikiran balik.Sebab dia apa tau...Scroll down please..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

 Hehehehe!Tak sangka pulak anak kita ni kreatif rupanya dia.Tak sempat beli mainan tu dia dah buat mainan sendiri.Kreatif jugak sbb dia guna tupperware isi beras jadik Walk n Ride dia.Satu dapur dia pusing siap gelak sorang2 tak tahan tu.Teruja sangat agaknya.Lantak ko la nak.Jimat gak duit macam ni.Kalau lagu ni takyah beli la benda tu.Hehehe!Tunggu ko besar sikit kita upgrade beli beskal terus.Senang.Hehehe!

Konpem tak tertonggeng sbb beras tu dah jadik as a pemberat.Stabil lak tu.


Stop kejap.Macam stop kat RNR la pulak.Kasik rehat kejap sambil tegur kucing kat belakang rumah.Say "Hi" dulu kat kucing tuh.
 Pandai pulak Damia parking bekas beras tuh comel je kat belakang dia.

P/s:Skang dah pandai melangkah tp paling max pun baru 2 langkah.Takpe la.Itu pun dah mcm satu kejayaan untuk ayah dan bonda.Love u baby!

2 comments:

Wanny Shafie said...

haha,nakal guh damia nie..mcm bonda gok pesengan..kuikui..kejak je masa berlalu..nex month sambut first birthday dos...wuhuu..

kakak said...

Tu tong beras aku tuh..mintok royalti..hehehe..comeynyeeeeee anok sedara aku ni..nok gigit wase..

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me