Tang nak tulis tajuk la aku paling lemah sekali....huhuhi

Makin lama makin malas nak berblog.Entah apa yang rajin taktau la.Banyak cerita pending especially cerita jalan2.Banyak tp x ter update.So cerita malam ni.......

Shit happen.....



Harini betul2 a day when nothing goes right.Start dari pagi emo je.Ni kes nak wean off TDS dan ajar dia minum botol.Motif pertama umur dia dah masuk 1 tahun 7 bulan.Kedua,I dah rasa tak larat dah.Asyik penat berpanjangan dan production milk pun dah makin merudum skang ni.Hehehe.

Tetiba kita jd emo.Maklum la anak yang dah attach dengan kita almost 9 months dalam perut,lepas tu mengempeng je sepanjang masa dekat nak dua tahun pulak tu,dan sememangnya wean off ni amat memerlukan kekuatan emosi si ibu.

Sebulan dua ni ada la dah start research dan takde la nak cakap dah ready 100 percent ke apa tp persediaan tu dah ada la sikit2 dan jujur cakap ni la saat yang paling sedih.Hanya yang mengalami je yg akan faham perasaan ni.

Pagi tadi menangis sampai bengkak2 mata.Dan tak sangka sampai terbawak2 sepanjang hari.Sampai otak mcm tak focus.Hinggakan boleh lupa hari mati2 aku ingat esok dah Sabtu dan begitu beria sekali buat preparation nak bikin karipap.Jangan taktau kita dah jadi usahawan karipap kat sini.Kat tanah air mampuih nak bikin sendiri plus karipap pulak bukan antara makanan kegemaran pun.Tapi skang ni itu la benda yang aku hadap bila orang order.

Last week siapkan 200 ketui untuk event Aman Palestine di Brisbane ni.Kebetulan pada hari yang sama jugak kakak yang sentiasa dihati yang duduk nun jauh di centre Queensland order lagi 100 ketui maka total 300 ketui dan impak dia sampai harini tak hilang lagi sakit belakang.Kikikiki.Dan Sabtu ni ada orang nak lagi 100 ketui maka bertepung lagi la kita.

Apapun happy je dengan kerjaya baru I ni.Bisnes catering kecil-kecilan dari rumah.Orait la dari takde buat apa.At least ada la jugak aktiviti kalau tak kejung jugak haku.

Meh la kita belanja gambar karipap.karipap kentang je pun.Hehehe.



Nampak best ke idok?Hehehe.

2 comments:

Nastyna said...

Pertama sekali.. applause for the karipap business.. omg I wish I can do the same, tapi I tak gheti huwaaa.
Sekendli.. hambek.. secondly, meh nak peluk sebab kita pun sama2 emo pasal anak ni.. ni kita nyer cik tipah ni walau umur setahun, tapi I tengah cuba nak botol feed her sebab few months lagi dia dah ke Kita.. huhuhuu tapi makin kita sua botol.. makin dia bertenggek kat nenen ni..macam mana. ni pun menaip dengna terbongkok sakit belakang dia tengah menetek ni ha.. whole morning tak nak berenggang. macam mana??

Madam Fiey said...

Isi masa lapang babe kalau tak mmg kejung la I kat rumah.Kikikiki.

Serious time nak wean off anak la paling emo skali.Oloh sian kat cik tipah.dia tu keccillllll lagi (guna nada lain tau).Hihihihi

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me