Ini bukan iklan bedak sejuk

Damia lepas di touch up

Refer title kat atas dan diulang..ini bukan iklan bedak sejuk ok.Since dah beranak ni,ingin memanipulasi (amboi ayat!) anak sendiri sebagai model.Huhuhu!Memandangkan saya sudah ada si kecil ini,ingin saya kongsikan kat sini bedak yang bagus untuk baby anda.Dari awal kelahiran Damia,ibu saya mencadangkan agar saya menggunakan tepung kanji atau tepung jagung sahaja untuk disapu pada badan baby anda selepas mandi dan secara langsung menggantikan bedak bayi kerana dikatakan amat bagus untuk kulit bayi.Tambah lagi,sah2 la tak ada pewarna dan pewangi tambahan.So,apa tunggu sekarang?Cepat suruh laki korang pi kedai beli sekarang atau sesiapa yang parasit dengan parents (macam I) boleh ambik secara senyap2 kat dalam almari dapur mak korang.


Alternatif lain,boleh juga beli kat kedai.Sebenarnya penggunaan tepung jagung ini sudah dikomersialkan so korang boleh beli jer dan packagingnya confirm la lebih menarik dan mudah dibawa kemana2.Jenis yang bawah ni adalah yang sedang saya gunakan sekarang.Awal2 dulu memang pakai tepung kanji jer tapi skang macam berlagak sikit dah tukar pada yang ini.Buang yang lama,ambil yang baru.Huhuhuhu!

Nota kaki:Jangan pulak sapu time korang bawa anak korang keluar sebab tak berjenis pulak baby korang muka berbedak macam perempuan dalam pantang.Warning,sila pakai dirumah sahaja : )

3 comments:

fAjRInA said...

nape mu tepek tepung plok??

Syafinaz said...

Bukan tepung la.Tu bedak tuh la.Dia x melekat mcm bedak biasa tuh tapi dia bagus utk bayi.hehehe

Anonymous said...

patutla ari tuh aku cari tepung jagung nok masok ilang..wak tepek ke damia...sian member tu..hahahahaha

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me