Ramadhan 2016

Assalamualaikum,

Hamboih dah nak masuk seminggu dah puasa harini baru nak up entry.Hehehe!Ok.Tahun ke 3 menyambut Ramadhan dibumi Ratu ini.Dan untuk tiga tahun ini jugaklah separuh dari puasa adalah secara solo.Miahaha!Mana laki kau?As usual la kerja.Inilah pengorbanan seorang isteri bilamana suami fly in fly out.Tapi takpe.Ku redha je tambah lagi ramai haih geng yang menemani kat sini.

Teringat tahun pertama puasa kat sini,suami di Adelaide.tahun kedua,suami di Roma.Dan tahun ni sama jugak,masih di Roma.Tp bersyukur jugak at least awal puasa dapat jugak puasa bersama dengan dia sebelum dia naik kerja balik.

Dan tahun ni jugak masih drama sama iaitu ding dong puasa start Isnin ke Selasa?Hahahaha!Memandangkan Malaysia dan beberapa negara start Isnin,so ingat nak puasa Isnin.Queensland pulak Isnin tu tak umum apa pun lagi.Sydney dah puasa pulak Isnin tu.Maka duk ding dong ding dong akhirnya Queensland start puasa Selasa.Udah abah cakap kau kena ikut tempat bermastautin maka kami start la lewat sehari iaitu Selasa.Tp ada je beberapa negara start Selasa.Ok udah ngak mau gaduh lagi.Takde beza pun.Toksah dengki sangat la I puasa 29 hari je.Miahahaha!Korang ni mcm takde kerja lain asyik nak gaduh je.Kihkihkih!

Sama juga duk bising pasal tempoh puasa.Ada pulak cakap orang puasa singkat ni takde feel.Ada pulak gitu si Senah ni.Maklum la kat Aussie ni puasa tahun ni 10 jam je tambah lagi Winter.Kat Malaysia pulak panjang sikit masanya tambah lagi Summer.Hehehe!

Itu yang haritu I sounds je puasa la lama mana pun bukan ada term kau puasa lama sket pahala kau extra.Dosa pahala ni biar Allah swt je tentukan.Nak buat camner bumi Allah swt ni bulat.Patut bersyukur la kau tu tak kena puasa sampai 22 jam.Haish!Toksah duk gaduh feel tak feel.Umur bukan 6 tahun nak bergaduh.This year memasing dah 30 an.Miahahaha!Usaha jugak taknak reveal usia sebenar.Dah tanggungjawab kita,puasa la ikut perintah agama.

Itu je la cerita.Selamat berpuasa!


Nah layankan pic beberapa hari sebelum puasa.Ada buat jualan sikit.Jual nasi tomato ayam goreng berempah,bubur jagung & serimuka durian.Kemahin!Muahahaha!


No comments:

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me