Alahan

Mood menulis dah datang balik dah.Stress2 ni elok sangat kalau merempam kat blog sendiri.Hihihihi!

Trimester pertama tak lepas lagi.Masih teruk dengan alahan.Aduhai!Bezanya waktu pregnant Damia dulu dimana 9 bulan mengandung mcm takde apa2.No morning sickness,takde alahan cuma kena kencing kotor je.Itu je la masalahnya.Selera makan macam biasa cuma just takleh makan fastfood je la.Jadi tak suka gila.Lepas tu boleh tak suka tgk restaurant Manhattan Fish Market.Aduhai!Tapi itu je la pun.

But yg kali kedua ni ya ampun.Selera makan takde,waktu awal2 haritu,asyik nak muntah je manjang.Energy takde mmg pendek kata very weak la.

Tak semua food ikut selera dan makan menjadi part yg paling susah dan kadang2 boleh rasa takut pulak nak makan.Sekarang ni breakfast adalah wajib.Kalau skip siap la tengahari tu tenaga makin kurang pastu macam ultraman la,lampu merah kat dada lip lap lip lap mcm nak padam.


Ini kejadian masa 6 weeks pregnant.Pukul 1 pagi tetiba takde energy sampai nak angkat tangan pun tak mampu.Abah hantar ke hospital.Doktor drip air pastu sendiri mintak nak masuk ward sbb nak rehat so satu hari aku tidur tidak diganggu.Bila energy dah back to normal,balik dengan gembira.Kesian Damia tetiba malam tu aku takde tidur dengan dia.Happy kemain muka waktu sampai kat hospital.Macam2 dia tanya.


Dan satu lagi alahan aku kali ni adalah pantang tengok serai.Maka gulai kuning mmg SAY NO la.Sekali diorang serve ini la.Pengsan.

Aku sentuh sikit je lepas tu call kakak ipar mintak bawakkan bubur.

Aku bukan takat takleh tgk serai,udang pun sama.Tak tau la selama mana macam ni.Harap tak berterusan la.

Doakan yang baik-baik aja ya. : )

1 comment:

Rafhani said...

Baby osyoya,banyok kerenoh sket.Biasa arrr.hahahahahaha

There was an error in this gadget

Read.Think.Express

Trust Yourself When Others Doubt You



Email me